MHP niye kazanamıyor?


Otuz yılımı verdiğim MHP camiasındaki müzmin hastalık devam ediyor; ‘Bütün gazeteciler düşman, bütün haber ve yorumlar ön yargılı. Hiç kimse MHP ve Ülkücüleri anlamıyor.’ Anlayanlar da kasıtlı ve küçük düşürücü yayınlar yapmayı tercih ediyor. Ben de böyle düşünenlerden olduğum için, bugünün yöneticilerini kınamıyor, ayıplamıyorum. Alınan eğitim ve terbiye böyle davranmayı, düşünmeyi gerektiriyor herhalde. Tam olarak çözemedim.
MHP’nin tüm memlekette ve Silivri’de niye kazanamadığını yazabilecek, anlatabilecek sayılı insanlardanım. MHP’nin dünü, bu günü, geleceği konusuna değerlendirme yapacak on kişi varsa eminim ilk üçe girerim. Ben bu satırları yazdığım için bahçenin adamları homurdanmaya başladı bile. Merak etmeyin. Yazmayacağım, yapmayacağım. Hiçbir fayda sağlamayacağına inandığım bir konuda kendimi yormaya da zorlamaya da gerek yok.
Her şey bir yana komşuluk ilişkilerimiz bozulmaya başladı. MHP ile ilgili her yazımdan sonra komşum biraz daha uzaklaştı. Beni çok iyi tanıyan biri olarak en iyi anlamasını beklerken, geneldeki eğilime uymayı tercih ediyor.
Canı sağ olsun. Bana çok hakkı geçmiştir, hakkını ödeyemem. Adamlığını düşünüp, siyasi hatalarını dile getirmeyeceğim. Bu nedenle üzmeyeceğim, küstürmeyeceğim. Siyaset gelip geçici. Bugün var, yarın yok. Komşu komşunun külüne muhtaç.
Yazmayacağım ama, okuyucu da bilgilendirilmek ister. MHP değerlendirilmeye değer bulunmamış görüntüsü hiç hoş değil. O nedenle MHP’nin niye kazanamadığını ve seçim değerlendirmesini yapabilecek bir arkadaşın yazısını köşeme taşırım. Uzun olmasın gibi bir kısıtlama da getirmiyorum. Patron şikayet edilen gazeteci olmasına rağmen benim isteğimi kırmayacaktır. Partisine, davasına faydalı olmak isteyen kalemine güvenen buyursun başım üstüne. Tek şart ilçe başkanının onayından geçmesi. Malum komşuluk hukuku. Keskin Sirkenin zararlı olduğunu düşünenler göreyim sizi faydalı nasıl olunuyormuş ispatlayın. Sizler şikayetçi olursunuz ama emin olun ben şikayetçi olmayacağım. Yeter ki suç teşkil etmesin.

***
Pazartesi akşamı Silivri Siad 2014 yılının ilk genel toplantısını yaptı. Ruhi Gürdal, Mustafa Doğrusoy, Metin Reyna’nın konuşmacı olarak katıldıkları seminer de aile işletmeleri irdelendi. Başkan Hakan Kocabaş’ın açılış konuşmasında dile getirdiği iki dönemle sınırlandırma konusuyla ilgi tüzük değişikliği dikkat çekici. Bizde gelenin kolay gitmediği bir sistem geçerli olduğu için genel kurulda nasıl bir netice alınacağını merak ediyorum. Darısı diğer sivil toplum kuruluşlarının başına.
Eminimki hepsi davet edilmiştir ama katılım sağlayan bankalar olarak Şekerbank, TEB, Finansbank, YKB ve Ziraat Bankası göze çarptı. Diğerlerini sanayicilerle bir arada olmayı çok gerekli görmüyorlar gibi değerlendirmek istemem. Çok haklı mazeretleri vardır muhakkak.
Yeni seçilen esnaf odası tam kadro katılım gerçekleştirmişti. Kutlarım. Esnaf sanayici işbirliğinin güzel bir örneğini sergilediler. Tüzük değişikliğini yakinen takip etmelerinde fayda var.
Silivri Siad on iki yeni üyenin (Mustafa Kaya - Münür Acar – Ercan Öner – Turgay Sakarya – Elif Koryürek – Ömer Orhan Özçoban – Ali Hasan Doğan – Sami Barlas – Hakan Yaran – Murat Gümüşyaka – Adnan Aktan – Mahmut Karaağaçlı) katılımıyla kan tazeledi. Hayırlı olsun. Güçlenen Siad, Silivri’ye daha yararlı olacaktır. Yenilerle birlikte eskilerinde daha ilgili olmaları yönündeki umutlar sürüyor.
Bu güzel toplantıya Mega Saray Tesisleri ev sahipliği yaptı. Salon düzenlemesi çok iyi, yemekler ve servis harikaydı. Erken kalkmak zorunda olanlar ve katılamayanlar mahrum kaldılar. Ses biraz problemliydi deyip Erdoğan Bey’in dikkatini çekmek isterim. O da nazarlık olsun denebilir belki ama misafir Sarıgül olursa vay halimize. Beylikdüzü’ndeki toplantıda ses parazitini tam bir şova dönüştürmüştü. Benden söylemesi.
Toplantıdan çıkardığım sonuç; sanayicilerimiz her türlü olumsuzluğa karşın hazırlıklı durumdalar. Bankaların ve sanayi kuruluşlarının günlük siyasi gelişmelerden etkilenmeyecek güce ulaşmaları memnuniyet verici. Havadaki nemden etkilenmeyen bir ekonomiye sahip olmakla öğünebiliriz.
Şikayetsiz kalın MHP’siz, SİAD’sız kalmayın!

YORUM YAP